top of page

Çocuğunuzun Hayal Gücünü Zorlayacak İllustrasyonlar


Değirmenler Vadisi’nde yaşayan insanların, dünyanın her yerindeki gibi sıradan bir hayatı varmış. Bir gün her şeyi en iyi yapan kusursuz makineler gelmiş. İstedikleri gibi kusursuz bir hayat yaşamaları için. Değirmenler Vadisi halkının tek yapması gereken, yalnızca bir düğmeye basmakmış. Makineler her şeyi kusursuz bir şekilde yaptığı için insanlar hayal kurmayı bırakmış…


Uzun kış gecelerinde çocukların ve büyüklerin düşlerini renklendirmek için anlatılırdı masallar. İnsanlık bilincinin çocukluk evresinde önemli bir işlevi yerine getirerek evrensel kültürün önemli bir parçasını oluşturdular. Hepimiz klasik masalları dinleyerek büyüdük. Ancak toplumsal bilinç geliştikçe, pek çok şey gibi klasik masalları da sorguluyoruz. Klasik masalların çocuklar için yazılmadığını biliyoruz artık. İnsanlar gibi, fantastik kahramanların da tek yönlü olmaması gerektiğini, parmak sallayan bir üslupla verilen derslerin bir işe yaramadığını çoktan öğrendik. Çocuklarımız büyürken beslendikleri hikâyelerin onların sağlıklı gelişimini desteklemesini önemsiyoruz.

Öyleyse masalları terk mi edeceğiz? Fantazyanın bilinen ilk ürünleri olan masallardan vazgeçebilecek olsaydık, kralları, devleri, büyücüleri, perileri ve tabii ki cüceleri ve elfleri, filmlerde ve bilgisayar oyunlarında böylesi bir heyecanla takip ediyor olmazdık. İnsanlık olgunlaştıkça, meseleler karmaşıklaştı ve düşler büyüdü. Bugün daha ikna edici hikâyeler, samimi kahramanlar istiyoruz sadece. Yoksa ne büyükler vazgeçebilir masal kitaplarından ne de çocuklar. Güçlü bir düş gücüne sahip yazarlar anlatsın, çizerler birer sanat eserine dönüştürsün masalları. Değirmenler Vadisi’nde olduğu gibi, biz de düş kurmanın, masal dünyasında yaşamanın keyfini çıkaralım.


Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page